در سال 2023، ممکن است سایتهای سازگار با موبایل را به عنوان یک امر خاص در نظر بگیریم. اما در سال 2015، زمانی که گوگل آن را منتشر کرد به روز رسانی جستجوی مناسب برای موبایل برای اولین بار، همه را در دم انداخت.
مدیران وبسایتها وحشت کردند و کارشناسان بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) آن را Mobilegeddon نامیدند.
چرا این همه درام؟
چرا که گوگل وسواس UX خود را به سطح کاملاً جدیدی ارتقا داده بود. گوگل با هماهنگ کردن الگوریتمهای خود با نحوه تغییر و تغییر رفتارهای مصرفکننده، تصمیم گرفته بود که سازگاری با موبایل یک وبسایت را به یک عامل رتبهبندی قوی تبدیل کند.
این شرکت مشاهده و تجربه کرده بود که افراد بیشتری از دستگاه های تلفن همراه خود برای انجام جستجوهای آنلاین استفاده می کنند. و اگر دسترسی به سایتی یا خواندن آن در صفحههای کوچکتر بسیار دشوار بود، احتمالاً از سایت خارج میشوند و به نتیجه زیر میروند. در جستجوی یک وب سایت بهتر و مناسب تر برای موبایل.
بنابراین، طبق این به روز رسانی جدید، گوگل اکنون قصد داشت طراحی سایت را بررسی کند – ببیند آیا آن سایت به خوبی روی صفحه نمایش موبایل باز می شود، بدون نیاز به ضربه زدن و بزرگنمایی بیش از حد – و از آن برای تعیین اینکه آیا رتبه سایت باید افزایش یابد یا خیر استفاده کند. یا مثل سیب زمینی داغ افتاده.
برای کمک به وبمسترها از رتبهبندی سایت خود، گوگل بهینهسازی سایت را با استفاده از تکنیکهای طراحی وب واکنشگرا پیشنهاد کرد.
طراحی ریسپانسیو چیست؟
طراحی وب ریسپانسیو (RWD) به تکنیکهای طراحی اشاره دارد که یک صفحه وب را مجدداً فرمت میکند تا بدون نیاز به زوم کردن، ضربه زدن یا حرکت دادن چیزی توسط کاربر، با صفحه دستگاه تلفن همراه مطابقت داشته باشد.
طراحی ریسپانسیو با بزرگنمایی عکسها و دکمهها، قالببندی مجدد محتوای متن و تغییر اندازه همه چیز متناسب با صفحه نمایش تلفن همراه، تجربه کاربر را بهشدت بهبود میبخشد.
در اینجا چگونه به نظر می رسد:
منبع
این آرمهای واکنشگرا با توجه به فضایی که در اختیار دارند، ویژگیهای خود را تغییر داده و جابهجا میکنند. صفحه نمایش های بزرگتر می توانند نسخه کامل لوگوها را ارائه دهند در حالی که در وب سایت ها یا برنامه های تلفن همراه، طرح ها فشرده تر و دقیق تر هستند.
مدرن ترین لوگو ساز می تواند به شما در ایجاد نسخه های ریسپانسیو از لوگوهای خود کمک کند، اما اگر با یک طراح گرافیک کار می کنید، مطمئن شوید که آن را در خلاصه خود قرار دهید تا کل وب سایت شما بتواند به اندازه ها و جهت های مختلف کاملاً پاسخگو باشد.
اکنون که طراحی ریسپانسیو را درک کرده اید، بیایید ببینیم که چگونه بر سئو و تجربه کاربر تأثیر می گذارد.
سئو چیست؟
بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO) یک صنعت کامل است که به درک نحوه رتبه بندی وب سایت ها در موتورهای جستجو اختصاص داده شده است و سپس سایت های مشتری را با ویژگی ها و استراتژی هایی مجهز می کند که دید و رتبه سایت را در یک موتور جستجوی خاص بهبود می بخشد.
هنگامی که گوگل در سال 2015 به روز رسانی سازگار با موبایل خود را منتشر کرد، طراحی وب و سئو را به طور قطعی به هم مرتبط کرد.
دیگر طراحی یک عنصر فقط زیبایی شناسی نبود. اکنون مستقیماً بر نحوه رتبه بندی سایت ها تأثیر می گذارد و بنابراین بر همه چیز تأثیر می گذارد، از قابلیت استفاده گرفته تا ترافیک و تبدیل. و هر چیز دیگری در این بین.
UX چیست؟
UX تجربه کاربری است. و همانطور که در بالا گفتیم، گوگل به آن وسواس دارد.
هر چه سایت شما برای بازدیدکنندگان مرتبط، دوستانه، در دسترس و مفیدتر باشد، گوگل بیشتر شما را دوست دارد. و به شما پاداش می دهد.
آپدیت سازگار با موبایل در سال 2015 توسط گوگل، تنها بسط این فلسفه بود. این برخلاف SEO ها نبود – همانطور که بسیاری از ابتدا گمان می کردند – فقط کاربران طرفدار آن بودند.
وب مسترها، طراحان و سئوکارانی که هنگام ایجاد یک تغییر یا راهاندازی چیزی جدید ابتدا به کاربران فکر میکردند، با این بهروزرسانی جدید هیچ ترسی نداشتند. مطالعات ثابت کرد.
در واقع، اگر طرفدار UX بودید، آن به روز رسانی در واقع به نفع شما بود و به شما کمک کرد تا رتبه های برتر خود را تقویت کنید.
اما در حالی که واضح است که یک سایت سازگار با موبایل هم برای SEO و هم برای UX خوب است، مکانیک دقیق هنوز مبهم است.
SEO و UX دقیقاً چگونه با یکدیگر همسو هستند، اگر اصلاً وجود دارد؟
SEO و UX چگونه با هم کار می کنند؟
یکی در پشت صحنه کار می کند، در حالی که دیگری بیشتر قابل مشاهده است. آنها را بهعنوان بکاند و جلوی وبسایت در نظر بگیرید.
بهینه سازی موتورهای جستجو در پشت صحنه کار می کند و به سایت شما کمک می کند تا برای مجموعه ای از کلمات کلیدی در رتبه های برتر موتورهای جستجو قرار گیرد. این تضمین میکند که وقتی کاربران به دنبال محتوا/محصولاتی هستند که شما ارائه میدهید/فروش میکنید، موتورهای جستجو شما را بهعنوان مناسبترین گزینه برای نشان دادن کاربران بالقوه در نظر میگیرند.
هدف UX بهبود تجربه کلی یک کاربر با وب سایت – از لحظه ای که شما را در صفحه جستجو می بیند تا آخرین اقدام (امیدوارم تبدیل) که در سایت شما انجام می دهد. شامل همه چیز می شود.
با هم، سئو به کاربر (و موتورهای جستجو) سیگنال می دهد که شما در کسب و کار بهترین هستید و UX به این وعده عمل می کند.
طراحی وب ریسپانسیو کار را برای متخصصان سئو و UX آسان تر می کند تا کار خود را بهتر انجام دهند. موتورهای جستجو از خزیدن آن و رتبهبندی آن خوشحال میشوند، و زمانی که کاربران روی آن کلیک میکنند، طراحی فوقالعاده برای مشاهده، تعامل و خرید از آن است.
7 روش طراحی واکنشگرا هم سئو و هم UX را بهبود می بخشد
بیایید روشهای ملموسی را ببینیم که میبینیم طراحی ریسپانسیو مستقیماً سئو و UX یک وبسایت را بهبود میبخشد.
1. رتبه بندی بهتر SERP
سالهاست که گوگل به وبسایتهایی که برای مخاطبان تلفن همراه طراحی شدهاند، اولویت میدهد.
با توجه به الف مطالعه توسط Backlinko، 94.5 درصد از تمام وب سایت هایی که در رتبه 3 رتبه برتر قرار می گیرند دارای طراحی واکنش گرا هستند.
بنابراین وقتی زمان و پول خود را برای ایجاد یک طراحی واکنش گرا برای وب سایت خود سرمایه گذاری می کنید، به طور مستقیم جایگاه شما را در گوگل بهبود می بخشد و منجر به رتبه بندی بالاتر نتایج صفحه موتور جستجو (SERP) می شود.
2. بارگذاری سریعتر
در حالی که به طور کلی سرعت بارگذاری صفحه به عوامل مختلفی بستگی دارد، یک وب سایت واکنش گرا معمولاً صفحات بارگذاری سریع تری را نسبت به طراحی غیر واکنش گرا ارائه می دهد.
از آنجایی که طراحی وب ریسپانسیو از یک مجموعه واحد از کدهای HTML و CSS استفاده میکند که با اندازههای مختلف صفحهنمایش سازگار است، میتواند سریعتر از یک وبسایت متورم که از نسخههای جداگانه برای دسکتاپ و موبایل استفاده میکند، بارگیری شود.
3. بهبود قابلیت استفاده = زمان بیشتر در صفحه
وب سایت های واکنش گرا برای دسترسی و استفاده در دستگاه های تلفن همراه لذت بخش هستند. این تجربه بدون اصطکاک است، ویژگیهای قابل کلیک به اندازه کافی بزرگ هستند، بنابراین به طور تصادفی دکمه اشتباه را فشار ندهید و همه چیز به نحوه نگه داشتن تلفن خود – عمودی یا افقی – پاسخ میدهد.
همانطور که قابلیت استفاده با طراحی واکنش گرا بهبود می یابد، بازدیدکنندگان تمایل دارند برای مدت طولانی تری در صفحه بمانند، بیشتر وب سایت را کاوش کنند و به طور کلی وقت خود را صرف کنند.
گوگل آن را دوست دارد.
وقتی می بیند که بازدیدکنندگان در یک صفحه برای دوره های تاخیری می مانند، به این معنی است که سایت/صفحه دارای محتوای ارزشمندی برای ارائه است. بنابراین وقتی کاربر دیگری یک عبارت جستجوی مشابه را ارسال میکند، سایت را بالاتر از سایرین رتبهبندی میکند تا نتایج مرتبطتر و با ارزشتری به کاربران بدهد.
بنابراین وقتی یک وب سایت واکنش گرا ایجاد می کنید، نه تنها قابلیت استفاده سایت خود را بهبود می بخشید، بلکه زمان روی صفحه را نیز افزایش می دهید و شانس تبدیل خود را افزایش می دهید.
4. کاهش در نرخ پرش
کاربران چند صفحه ای در مورد سرعت بارگذاری صفحه به شدت بی حوصله هستند. اگر یک سایت بیش از 3 ثانیه طول بکشد تا بارگذاری شود، 53٪ از کاربران تلفن همراه برگه را می بندند و به وب سایت دیگری می روند.
مطابق با این تحلیل توسط گوگل، هنگامی که سرعت بارگذاری صفحه موبایل از 1 ثانیه به 10 می رسد، احتمال پرش بازدید کننده از سایت تا 123 درصد افزایش می یابد.
وقتی سرعت بارگذاری صفحه خود را با طراحی یک وب سایت واکنش گرا بهبود می دهید، به طور خودکار نرخ پرش خود را کاهش می دهید و اطمینان می دهید که افراد برای مدت طولانی در سایت شما باقی می مانند.
5. تکرار ترافیک
وقتی سایت شما در موبایل عالی به نظر می رسد، احتمال بازگشت افراد به آن بیشتر از وب سایت رقیب است.
مطابق با داده های جمع آوری شده توسط WebFX، 74٪ از کاربران تلفن همراه ترجیح می دهند به سایت هایی برگردند که در آن طراحی مناسب برای موبایل را تجربه کرده اند.
وقتی ترافیک تکراری دریافت می کنید، یک سیگنال اعتماد به گوگل و سایر موتورهای جستجو ارسال می کند. این وب سایتی است که مردم همیشه به آن اعتماد دارند و به آن باز می گردند. این باید مکانی ارزشمند باشد، بنابراین افراد بیشتری باید در مورد آن بدانند، و بلافاصله رتبه سایت شما بهبود می یابد و اعتبار دامنه شما نیز در طول زمان افزایش می یابد.
6. سود غیرمستقیم اشتراک گذاری اجتماعی
وب سایت های واکنش گرا از دکمه های اشتراک گذاری اجتماعی بهینه استفاده می کنند. آنها لایک کردن وب سایت های خود را برای کاربران آسان می کنند و سپس آنها را با بقیه تعداد دنبال کنندگان خود به اشتراک می گذارند.
هرچه افراد بیشتری وب سایت شما را به اشتراک بگذارند یا به آن در رسانه های اجتماعی لینک دهند (و دیگران روی آن لینک کلیک کنند)، تعداد بازدیدکنندگان شما بیشتر می شود. شما ترافیک بیشتر، دید بیشتر و قابل اعتماد بیشتری دریافت می کنید.
در حالی که به اشتراک گذاری اجتماعی مستقیماً بر SEO تأثیر نمی گذارد، UX بهبود یافته و تعداد بیشتری از آنها اشتراک های اجتماعی به طور غیرمستقیم به موتورهای جستجو سیگنال می دهند که این سایت ارزش دیدن دارد.
7. تبدیل بیشتر
روش دیگری که طراحی واکنشگرا بر SEO و UX تأثیر می گذارد، کمک به نرخ تبدیل شما است.
طراحی وب ریسپانسیو بازدید از وب سایت، یافتن آنچه را که به دنبال آن هستند، درگیر شدن با محصول و انجام اقدامات مورد نظر (خرید محصول، دانلود کتاب، ارسال فرم) با اصطکاک صفر برای مشتریان آسان تر می کند.
این قابلیت استفاده بهبود یافته و تجربه مثبت مشتری به طور مستقیم نتیجه می دهد تبدیل های بیشتر به علاوه افزایش هزینه در هر تبدیل.
غذای آماده
اکنون بیش از نیمی از جستجوهای گوگل در دستگاه های تلفن همراه آغاز می شود. اگر هنوز هم دوستی سایت خود را برای موبایل به عنوان یک ایده خوب و نه چیزی که کاملاً باید انجام دهید در نظر می گیرید، به SEO، UX، تبدیل ها و کل تجارت خود آسیب می زنید.
بنابراین، کنترل ظاهر سایت خود را برای کاربران تلفن همراه پس بگیرید و با برنامه ریزی دقیق، استراتژی و تست A/B خوب، روی RWD سرمایه گذاری کنید.